چرا باید کتاب خود را چاپ کنید؟
اگر یک شاعر، داستاننویس، نویسنده یا مترجم هستید، حتما دلایلی برای چاپ کتاب دارید که شاید تا کنون به آنها فکر نکرده باشید؛ در ادامه با ما همراه باشید تا به با هم بررسی کنیم که این دلیلها چیست و اصلا چرا باید کتاب خود را چاپ کنید؟
انگیزههای مؤلّف و دلایل نشر کتاب
یک نویسنده در ذهن خود حتما آرزوهایی دارد که با چاپ کردن اثرش به آن نزدیک خواهد شد؛ ممکن است تنها انگیزة مالی در میان باشد که البته مهم هم هست و یا اینکه هدف مطرح شدن و رسیدن به شهرت باشد.
انگیزهها مهم هستند امّا اینکه اصلا چرا باید کتاب چاپ شود، مبحث دیگری است که با این انگیزهها گره خورده است؛ در ادامه با یکدیگر این دلایل را بررسی خواهیم کرد:
عنصر زمان در چاپ کتاب:
شاید برای شما مهم نباشد که اثرتان چه زمانی به دست مخاطب میرسد امّا این اشتباهی بزرگ است؛ مهم است که اثر شما در زمان متناسب با درونمایهای که دارد، چاپ بشود و روانة بازار شود امّا همیشه سرعت مهمترین عنصر است.
هر ایدهای که دارید و در هر قالبی که هست مانند: شعر، داستان، موضاعات علمی و پژوهشی و… حتما باید در کوتاهترین زمان در دست مخاطب قرار گیرد؛ همانطور که میدانید امروزه ما در عصر اطلاعات قرار داریم و زمانبندی در این دوره حرف اول را میزند.
ممکن است ایدة شما به ذهن کسان دیگری هم رسیده باشد و آنها زودتر از شما دست به کار شده باشند، که در این صورت اثر شما کهنه خواهد شد و هم از لحاظ مادّی و هم معنوی ضرر خواهید کرد. پس تعلّل نکنید و اثر خود را زودتر آماده کنید و به چاپ برسانید.
پیدا کردن جایگاه:
وقتی اثر خود را در قالب یک کتاب چاپ میکنید و در دسترس دیگران قرار میدهید، خواه ناخواه با طیف وسیعی از مخاطبان رو به رو خواهید شد که شما و هنر شما را خواهند شناخت. اگر این اثر از کیفیّت لازم برخوردار باشد، به زودی جای خود را در میان آثار معروفِ مشابه باز میکند و مؤلّف خود را به جایگاهی که در نظرش هست، خواهد رساند.
بنابراین یکی از دلایل مهم نشر کتاب، یافتن جایگاهی مناسب و درخور شأن نویسنده و اثرش است که باعث پیشرفت و ارتقاء او خواهد شد.
انتقال عقاید و افکار:
در میان بسیاری از شاعران و نویسندگان معمولا آرمانگرایی جایگاه ویژهای دارد؛ اگر اینگونه باشد مهمترین دلیل آن نویسنده برای چاپ اثرش، منتقل کردن افکار و عقایدش به جامعة مخاطب است. مؤلّف میتواند افکار دغدغهمند خود را به راحتی با نشر کتاب به جامعه منتقل کند.
این عقاید میتوانند هدفی متعالی مانند اصلاح اخلاق و ادب در جوامع را دنبال کنند امّا حتّی اگر نویسنده آرمانگرایی خاصی را مد نظر نداشته باشد، باز هم تفکرش در ذهن جامعة مخاطبان اثرگذار خواهد بود.
کسب درآمد:
امروزه شاید در صنعت نشر کتاب، کسب منافع اقتصادی برای نویسندگان کمرنگ به نظر برسد، امّا در حقیقت کاملا اینگونه نیست. در واقع این فقط به کیفیت آثار شما و مهمتر از آن نحوة معرفی اثر به جامعه بستگی دارد، هر قدر که اثری متعالی را با پخشی گسترده روانة بازار کنید، بازخورد اقتصادی بیشتری خواهید داشت.
همانطور که میدانید مؤلّفان بسیاری در حوزههای مختلف ادبیات، علمی، مذهبی و… وجود دارند که آثارشان به سرعت به چاپ چهل، پنجاه و حتی بیشتر میرسد و درآمد بسیار خوبی به دست میآورند.
استفاده از نقد سازنده:
اثر شما بعد از چاپ علاوه بر مخاطب عام، در دسترس منتقدان و کارشناسان همصنف شما قرار خواهد گرفت و حتّی معمولا برای آثار ادبی، جلسات نقد و نظر به صورت اختصاصی برگزار میشود. نقد سازندة کارشناسان برای ارتقاء سطح کیفیّت آثار بعدی شما کمک بزرگی خواهد بود.
انواع نشر کتاب:
همانطور که میدانید در عصر دیجیتال علاوه بر چاپ کاغذ شما میتوانید اثر خود را به صورت دیجیتال و صوتی هم منتشر کنید که این برای تحقّق اهداف بالا به شما کمک بزرگی خواهد کرد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]